Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αγαπημένε μου μπαμπά...

συγγραφέας: Φιλίπ Ντιπασκέ (Philippe Dupasquier)


Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε το 1988 στα ελληνικά και είναι η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, της Σοφίας, που γράφει γράμματα στον μπαμπά της, ο οποίος είναι ναυτικός. Καθώς ο μπαμπάς της λοιπόν φτάνει σε κάθε γωνιά του κόσμου, λαμβάνει και ένα γράμμα από την κόρη του, που του αφηγείται την καθημερινότητα της.
Αν και η ιστορία ακούγεται απλή, η τεχνική της αφήγησής της είναι ξεχωριστή. Οι σελίδες αυτού του βιβλίου χωρίζονται και στο πάνω μέρος βλέπουμε πώς περνά τη ζωή του ο μπαμπάς, ενώ στο κάτω μέρος η Σοφία και ταυτόχρονα διαβάζουμε αποσπάσματα των γραμμάτων της Σοφίας προς τον μπαμπά της. Η τεχνική αυτή της παράλληλης αφήγησης για μένα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο σχολείο μια/ένας εκπαιδευτικός μπορεί να επεξεργαστεί πολλά θέματα μέσα από αυτό το βιβλίο όπως είναι το γράμμα, οι εποχές (στο βιβλίο σε κάθε σελίδα αναπαριστάται και μια άλλη εποχή του χρόνου), ο κόσμος (λόγω των ταξιδιών του μπαμπά), η θέση του ανθρώπου στον κόσμο και πολλά άλλα!
Ταυτόχρονα είναι ένα γλυκό και τρυφερό βιβλιαράκι, με ευανάγνωστη εικονογράφηση και μικρό κείμενο και για τους πιο μικρούς αναγνώστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου