Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ιστορίες του Μπάμπη του Μπε- Λύκος ο Λουδοβίκος

συγγραφέας: Τάι-Μαρκ λε Ταν
εικονογράφος: Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ


Μια από τις πιο απολαυστικές σειρές παιδικών βιβλίων που έχω διαβάσει είναι αυτή εδώ: "Οι ιστορίες του Μπάμπη του Μπε". Ο Μπάμπης ο Μπε είναι ένα μικρό προβατάκι και τα τρία βιβλιαράκια που αποτελούν την σειρά αυτή ("Λύκος ο Λουδοβίκος", "Χοντρές Γουρουνιές", "Ο Βοσκός, Ή τι μετράνε τα πρόβατα πριν κοιμηθούν...") είναι απλώς απολαυστικά.
Στο "Λύκος ο Λουδοβίκος" ο Μπάμπης και ο Λουδοβίκος παίζουν με τα αυτοκινητάκια τους όταν κάποια στιγμή ακούγεται ένας περίεργος ήχος και μια ιδιαίτερη μυρωδιά αναδύεται στον αέρα. "Ποιος έκανε πριτς?". Ο Λουδοβίκος απαιτεί να μάθει από πού ήρθε αυτός ο ήχος και η μυρωδιά που τον συνοδεύει και ο μικρός Μπάμπης, που δεν παραδέχεται την "ενοχή" του, σκαρφίζεται ένα σωρό δικαιολογίες για να ξεφύγει!

Αστείο, τρυφερό, απενοχοποιητικό και διασκεδαστικό το μικρό βιβλιαράκι, που μπορεί να διαβαστεί και σε παιδιά νηπιαγωγείου. Η εικονογράφηση του ξεχωρίζει, καθώς η απίθανη Ντοτρεμέρ φιλοτεχνεί τις σελίδες του. Γέλασα πολύ με την ιστορία του Μπάμπη του Μπε και του Λύκου του Λουδοβίκου, που μας δείχνουν μια άλλη σχέση ανάμεσα σε πρόβατο και λύκο.
Μερικά δείγματα από τις σελίδες των βιβλίων της σειράς (στα γαλλικά) μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της εικονογράφου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου